Stavnsbjerg

Bondegårdsferie og ferie på landet

Om os

Lone og Claus

 

Lone og Claus har overtaget gården i 2014 efter Lones forældre.

Vi har begge udearbejde og ejendommen passes dels af familien og dels af os selv. Vi har 4 børn mellem 0 og 6 år.

 

Stavnsbjerg ligger i naturskønne omgivelser i Hejls med udsigt over Hejls Nor eller Mindet, som det også kaldes. Hejls Nor er det officielle stedbetegnelsefor det ofte brugte Mindet eller Noret.

i 2013 blev Hejlsminde Natursti ved den sydvestlige del af Hejls Nor etableret, og det blev herefter muligt gå en tur rundt om Noret og få en skøn naturoplevelse. Det er muligt at se de fredede orkideer, Maj-Gøgeurt og kødfarvet Gøgeurt, den sjældne Eng-Troldurt, Dusk Fredløs, Kær Fladbælg samt andre naturnære blomster.

Udover de sjældne blomsterarter kan man opleve mange forskellige fuglearter, idet Hejls Nor er et vildtreservat. Man kan se Skægmejse, Grågås, Skallesluge, Lappedykker, Svaner, Rørhøg, havørne og mange andre arter.

Ruten er markeret med pæle hele vejen rundt, så det er nemt at finde vej. Ruten ligger i et varieret terræn med en blanding af trampesti, etableret sti og asfalt vej. Turen kan opleves til fods og til cykel. Der er ca. 1,3 km. mellem Åkærvej og Skovhusevej, hvor det kan være nødvendigt at trække cyklen.

 

Er man et naturmennesker, vil turen rundt om Hejls Nor vær en dejlig oplevelse.

 

Se også http://www.hejlshejlsminde.dk hvor der kan findes flere infomationer om Hejls Nor samt turen rundt om Noret.

Fakta

 

Adresse: Stavnsbjergvej 3, 6094 Hejls

 

Telefon: + 45 40 44 88 50

 

 

Email: loneleth@gmail.com